Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αντ. Φούσας για το Γιάννενα- Κακαβιά


Από τις Αδελφότητες Πωγωνίου, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για το δρόμο Γιάννινα- Κακαβιά. Διαβάσαμε όμως στον "Πρωινό Λόγο" την παρακάτω είδηση που αφορά επιστολή του συμπατριώτη μας Αντώνη Φούσα. Το κείμενο έχει ως εξής:
 
Το ζήτημα της κατασκευής της Ιόνιας Οδού από Γιάννενα μέχρι την Κακαβιά, επαναφέρει με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, με αφορμή την αρνητική απάντηση που έδωσε ο πρώτος, για ένταξή του έργου στο ΕΣΠΑ,  σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.
«Θα πρέπει να σας γνωρίσω, - τονίζει ο κ. Αντ. Φούσας- ότι για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα είναι ανάστατοι όλοι οι Ηπειρώτες, ασφαλώς και οι Βορειοηπειρώτες, καθόσον πρόκειται για άξονα υψίστης εθνικής σημασίας, αφού διασχίζεται όλο το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και ιδίως αφού συνδέει δύο χώρες, δηλ. την Ελλάδα και την Αλβανία και επιπλέον είναι και η είσοδος της χώρας μας προς τα Βαλκάνια. Πέραν αυτού, ο σημερινός δρόμος είναι σε τραγική κατάσταση, που δεν τιμά τη χώρα μας και επί πλέον είναι και πολύ επικίνδυνος, αφού διέρχονται από και προς την Αλβανία μεγάλα αλβανικά αυτοκίνητα (νταλίκες) και σχεδόν καθημερινά θρηνούμε θύματα».

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, ζητά ενημέρωση για την τύχη του έργου από τους δύο υπουργούς και για το πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό θέμα.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου