Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ο Δήμος Πωγωνίου αγωνιά για τα μεγάλα έργα της χώρας!!!

Όπως το προβλέψαμε και ακόμη χειρότερα: Ο Δήμος Πωγωνίου, αργά το θυμήθηκε, αργά ασχολήθηκε με το δρόμο Γιάννινα- Κακαβιά. Και όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια έστειλε επιστολή ο Δήμαρχος Κ. Καψάλης στον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. Τέτοια επιστολή να έλλειπε όμως. Θυμίζει εκείνο το τραβάτε με και ας κλαίω... Επιπέδου ούτε καν δημοτικού.  Αφήστε που ο Δήμαρχος δέχεται ότι "παρακολουθεί" και δεν έχει μπει ποτέ μπροστά, όπως θαπρεπε για το δρόμο.
Γενικόλογες αναφορές, που  θα ριχθούν στο καλάθι των αχρήστων. Για να μη πούμε ότι θα αρχίσουν να γελάνε, όταν θα διαβάσουν την ανησυχία του Δήμου Πωγωνίου για το μέλλον των μεγάλων έργων και της χώρας εν γένει!!! Εδώ έχουμε άλυτα τα μικρά προβλήματα, σιωπούμε επί μήνες για το δικό μας έργο και μας κόφτει η αγωνία για τα μεγάλα έργα. Και μια απλοϊκή ερώτηση, από μας που δεν έχουμε τη σοφία των αρχόντων μας: Και γιατί να μη θέτει ο Δήμαρχος/Δήμος αίτημα για χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα και περιορίζεται στο "Υποδομές Μεταφορών κ.λπ) του ΕΣΠΑ; Άγνοια ή άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού;  Ακολουθεί η επιστολή, με τις υπογραμμίσεις δικές μας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθήσαμε την απάντησή σας για την τύχη του οδικού άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς, σε αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Τασούλα Κώστα. Σύμφωνα με την απάντησή σας, το έργο παραπέμπεται στις καλένδες. Αναμέναμε διαφορετική αντιμετώπιση ενός οδικού άξονα που θα προσφέρει ποικιλοτρόπως τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο ενώ είναι μεγίστης σημασίας η διακρατική του υπόσταση. Η απάντηση ότι ένα έργο με μελετητική ωριμότητα, που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας, δεν περιλαμβάνεται στο τρέχον εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον &Αειφόρος Ανάπτυξη», δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί ανησυχία για το μέλλον των μεγάλων έργων και της χώρας εν γένει. Παρακαλούμε να το εξετάσετε και εκ νέου και αναμένουμε από την πολιτεία να αλλάξει τους χειρισμούς της σε θέματα μείζονος σημασίας και να δώσει στην ακριτική Ήπειρο τη θέση που της αρμόζει».


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
Κ. Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου